Filled Under:

Figaro



Sastojci
Biskvit:

  •  5žumanjaka  
  • 100 grama šećera  
  • 100 grama ulja  
  • 50 ml mlijeka  
  • 150 grama brašna  
  • 1/2 vrećice praška za pecivo  
  • 1/2 žlice octa

Posip:

  •  100 grama oraha, lješnjaka, badema (nasjeckanih)   
  • đem od marelice

Beze:

  •  5 bjelanjaka  
  • 100 gramašećera 


Priprema
Izmiksajte pjenasto žumanjke sa šećerom, pa postepeno dodajte ulje, mlijeko, brašno sa praškom i ocat.
U tepsiju 20x30 stavite pek papir pa izlijte smjesu.

Posipajte orahe ili lješnjake pa stavite peći na 170 stupnjeva 20 min.
Nakon 20 min.izvadite iz pećnice premažite marmeladom.

Izmiksane bjelanjke sa šećerom premažite po marmeladi pa vratite u pećnicu i pecite još 20 min.

Pećeni kolač dobro ohladite.

(http://www.coolinarika.com/)