Filled Under:

vrhunski uzitak



Sastojci

  • 6zumanjaka  
  • 250 gsecera  
  • 3 kasikevode  
  • 1 soljica za kafu ulja  
  • 100 gbrasna  
  • 2 kasikegustina  
  • 1 prasak za pecivo 
  •  2 kasike kakaa  
  • 6bjelanjaka snijeg  
  • 5 dl crne skuhane kafe  
  • 2 kasike brasna   
  • 2 dl mlijeka  
  • 4zumanjka  
  • 4 kasike secera  
  • 1vanilin secer  
  • 250 gmargarina 
  •  4bjelanjka  
  • 250 gsecera  
  • 1/2 solje vode  
  • 100 gcokolade  
  • 1/2 soljice ulja 


Priprema

KORE:umutiti 6 bjelanjaka u cvrst snijeg. posebno umutiti 6 zutanjaka sa 250 g secera. dodati 3 kasike vode, 1 soljicu ulja, 100 g brasna, 2 kasike gustina, 1 prasak za pecivo, 2 kasike kakaa. dobro umutiti i dodati snijeg od bjelanjaka. peci na 200'c dok ne porumeni. pecen kolac uzduzno prerezati i kore namociti sa 5 dl crne kafe. mogu se ispeci i dvije kore posebno.

KREMA:
skuhati 2 kasike brasna, 2 dl mlijeka. 4 zumanjka, 4 kasike secera i 1 vanilin secer.kuhati dok se ne zgusne par minuta. skinuti sa peci i povremeno promijesati. u hladnu filu dodati 250 g margarina. dobro umutiti.

BIJELA GLAZURA:
umutiti cvrst snijeg od 4 bjelanjka. u malo vode toliko da pokrije secer skuhati secer da se otopi i zatim vruce sipati u snijeg stalno miksajuci.

COKOLADNA GLAZURA:
100 g cokolade otopiti sa 1/2 soljice ulja.

REDOSLJED:
 vratiti prvu koru biskvita u lim o kojem se pekao klac. natopiti polovinom kahane kafe i premazati kremom na nju poloziti drugu koru pa i nju natopiti kafom(polako kasikom) odozgo ide bijela glazura. staviti u frizider da se malo stegne pa preko bijele glazure staviti cokoladnu glazuru.

(http://www.coolinarika.com/)