Filled Under:

KOLAČ SA VIŠNJAMA



Sastojci:

18 komada petit keksa

500 grama višanja,

16 kašika šećera,

12 kašika griza,

400 ml mlijeka,

1 puding od vanilije,

3 kašike šećera,

200 ml vrhnja za šlag,

300 ml vrhnja za šlag ili šlag kreme

Priprema:

Višnje preliti sa 7 dl vode i skuhati te dodati 16 kašika šećera i griz i mješati dok se

krema ne zgusne. Malo ohladiti. U pleh poredati keks pa preliti još toplom kremom od

višanja. U mlijeko skuhati puding sa 3 kašike šećera. Umutiti 200 ml vrhnja za šlag pa

dodati prohlađenom pudingu. Sve dobro sjediniti pa staviti preko kreme od višanja.

Kad se dobro ohladi premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji. Kolač treba

rezati kad se dobro ohladi.

(http://www.recepti-lijecenje.com/)