Filled Under:

Ledeni čokoladni kolač


Sastojci

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
  • 600 ml slatke pavlake
  • 20 g šećera u prahu
  • 4 kašike soka ili likera od narandže
  • 1 kašičica narandžine korice
  • 100 g zdrobljene čokolade za kuvanje
  • Za čokoladnu glazuru:
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 90 g maslaca



Priprema

Umiješajte šlag od slatke pavlake, dodajte šećer u prahu, sok i narandžinu koricu te čokoladu otopljenu na pari. Dobro izmiješajte mikserom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu. Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.

Ohlađeni kolač okrenite na tacnu, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.

Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.

Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.



domaci-recepti.blogspot.com