Filled Under:

Šuškava torta sa dvobojnim filom



Sastojci

kore


  • 8 belanaca
  • 24 kašike šećera
  • 2 kašikice sirćeta


fil


  • 1 l. mleka
  • 8 žumanaca
  • 2 pudinga od vanile
  • 8 kašika gustina
  • 160 gr. šećera
  • 2 vanilin šećera

  • 250 gr. maslaca ili margarina
  • 100 gr. čokolade za kuvanje

  • 2 šlaga

Priprema:

Mutiti 4 belanca velikom brzinom dodavajući postepeno 12 kašika šećera. Kada je umućen čvrst sneg, dodati i sirće.
Na papir za pečenje rasorediti sneg dimenzija 25x35 cm. Rernu zagrejati na 150 stepeni i kada se stavi kora smanjiti na 100 stepeni pa sušiti 1,5 sat.

Ta fil -
puding, gustin, žumanca, šećer i vanilin šećer razmutiti sa oko 2 dcl. mleka i zakuvati u ostatak mleka. Kuvati oko 5 minuta.
Pokriti sa najlon folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Penasto umutiti maslac, dodavati postepeno fil stalno muteći mikserom dok se ne dobije fin krem. Podeliti na pola i u jedan deo dodati istopljenu čokoladu i brzo izmešati.

Filovati . kora - tamni fil - žuti fil i ponoviti. Gore staviti šlag.

(http://www.maminajela.com/)