Filled Under:

Mlečna čokoladna torta



Sastojci

za jednu koru


  • 5 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 100 gr. mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna


napraviti 3 ovakve kore

fil


  • 1 l. mleka
  • 15 žumanaca
  • 3 pudinga od vanile
  • 6 kašika brašna
  • 120 gr. šećera
  • 250 gr. maslaca ili margarina

  • 250 gr. mlečne čokolade 
  • 250 gr. bele čokolade

  • 2 šlaga za dekoraciju


Za koru - belanca mutiti najvećom brzinom miksera postepeno dodajući šećer dok se ne dobije čvrst sneg. Lagano umešati orahe i brašno.
Pleh za pečenje dimenzija oko 20x30 cm obložiti papirom za pečenje. Rasporediti smesu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Kada se kora ohladi odvojiti papir.

Za fil - Izmešati žumanca, puding, brašno i šećer sa malo mleka i kuvati u ostatku mleka na srednjoj temperaturi 5 minuta. Skloniti sa vatre, prekriti najlon folijom da se ne uhvati korica i ohladiti do sobne temperature. Maslac penasto umutiti i izmiksati ga sa ohlađenim filom. Sve podeliti na 2 dela, u jedan deo krema dodati istopljenu mlečnu, a u drugi deo istopljenu belu čokoladu i dobro izmiksati.

Filovati - kora, tamni fil, beli fil pa ponoviti postupak. Staviti treću koru i celu tortu dekorisati šlagom. Ostaviti preko noći da se lepo stegne i da se sjedine ukusi.

(http://www.maminajela.com/)