Filled Under:

Munchmallow



Sastojci
Biskvit

  • 6 žumanjaka  
  • 12 kašika (ravnih) šećera  
  • 2 dl hladnog mlijeka  
  • 1 dl ulja  
  • 6 kašika (punih)120 g brašna  
  • 3 kašike kakaa  
  • 1/2 praška za pecivo   


za šaum

  • 6 bjelanjaka  
  • 12 kašika šećera  
  • 4 kašika vode  
  • 10 kašika šećera  


čokoladna glazura

  • 100 g čokolade za kuhanje  
  • 3 kašike vode  
  • 4 kašike ulja 


Priprema
1
Umutiti žumanjke sa šećerom.Tome dodati mlijeko ,ulje i još kakao, prašak za pecivo i brašno.Izliti u podmazan i brašnom posut pleh.Peći na 200 stepeni 15-20 minuta.
2
Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka.Ušpinovati 10 kašika šećera (vrhom punih)sa 4 kašika vode.Istučenim bjelanjcima dodamo 12 kašika šećera i dobro umutimo.Ušpinovani šećer lagano sipamo u snijeg i mutimo neprestano.Masa će povećati volumen pa je dobro da to radimo u velikoj zdjeli
3 Munchmallow  /slika/1449881/
Biskvit izvadimo iz rerne i smanjimo temp na 130 stepeni.Dobijeni šaum ravnomjerno namažemo po biskvitu i vratimo u rernu još10 minuta.
4 Munchmallow  /slika/1449893/
Kolač izvadimo iz rerne i prelijemo čokoladnom glazurom.Odmah ga i režemo na kocke .
5
Napomena
POšto je mnogim u šaumu puno šećera ja sam smanjila kako sada stoji u receptu .U orginalnom je bilo 15 u bjelanjke i 12 u špinovanje.Vi odlučite kako volite.Moji ukućani vole da im je dobro sladak pa im ja pravim po orginalnom receptu.Ako smanjujete šećer još i više nego što sam ja treba voditi računa da bi šaum mogao da "legne" tj ne znam kako bi izgledao sutradan.

(http://www.coolinarika.com/)