Filled Under:

Musaka



RED PATLIDŽANA RED MOCARELE

POTREBNO JE

  • 1 kg plavog patlidžana,
  • 600 g paradajza, 
  • 250 g mocarele, 
  • 1 kašika putera, 
  • 4 kašike pavlake za kuvanje, 
  • 2 kašike mleka, 
  • 1/2 veze peršuna, 
  • so, 
  • biber.


PRIPREMA
Patlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove, posolite, pa sačekajte da pusti vodu. Paradajz operite, oljuštite i isecite na kolutove. Sir isecite na veće kocke. Vatrostalnu činiju podmažite puterom, pa ređajte naizmenično plavi patlidžan, paradajz i mocarelu. Svaki red posebno začinite solju i biberom. Umutite jaja sa mlekom i Meggle pavlakom za kuvanje, začinite po ukusu i dodajte sitno seckan peršun. Ovom masom prelijte složeno povrće. Musaku pecite u rerni 40-45 minuta na 200 stepeni.

(http://zena.blic.rs/)