Filled Under:

TORTA SA ŠUNKOM



POTREBNO JE
  • 3 pune kašike brašna, 
  • 50 g margarina, 
  • 500 ml mleka, 
  • 4 jajeta, 
  • pola kašičice muskatnog oraha

ZA FIL 
  • 400 g mlevene dimljene šunke, 
  • 400 ml pavlake, 
  • 100 g tankih režnjeva slanine, 
  • 1 paradajz, 
  • 3 krastavčića, 
  • veza peršuna, 
  • so 



PRIPREMA
Brašno pomešajte sa mlekom i kašičicom soli, dodajte margarin, te sve kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Kada se smesa zgusne, sklonite s ringle, začinite muskatnim orahom i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu prvo umešajte žumanca, a potom pažljivo i sneg od belanaca. Od smese ispecite tri okrugle kore na 180 stepeni. Za fil u umućenu pavlaku dodajte mlevenu šunku i biber po želji, pa nafilujte svaku koru i oblikujte tortu. Slaninu propržite i ostavite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Isecite je na komade i rasporedite po torti. Preko slanine stavite kriške paradajza. Ukrasite peršunom i po dužini isečenim krastavčićima.