Filled Under:

Šampita



Sastojci:

Za kore:

  • 400g Lisnato tijesto

Za snijeg :
  • 7 bjelanjca
  • 490 g šećer
  • 1/2 limunovog soka
  • 2 vanilin šećer

Priprema:

Lisnato tijesto razvući veličine pleha i ispeći. Razdijeliti na pola
 Pjenasto umutiti bjelanca pa dodati 150 gr šećera , neprekidno mutiti.
Posebno uspinovati ostatak secera sa malo vode (Postupak:u secer dodati vode tek toliko
da ga pokupi, staviti da se kuva. Kuvati dok se masa ne pretvori u mjehurice i ne počne da
“kipi”)
Vruću smjesu od šećera i vode u tankom mlazu sipati u bjelanca neprekidno muteci.
Mutiti dok se masa ne ohladi.
U pleh postaviti jednu koru lisnatog tijesta, sasuti šaum, pa preko drugu koru lisnatog
tijesta.
Na kraju posuti šećerom u prahu i u frižider stavit preko noći da se stisne i ohladi.
 
Izvor: (bozicnikolaci.com)