
POTREBNO JE
1 kg jafa keksa,
300 ml mleka,
250 g maslaca
ZA FIL:
1 l mleka,
3 kesice pudinga od vanile,
1 kesica burbon vanilin šećera,
14 kašika šećera,
250 g maslaca,
3 kašike šećera u prahu,
2 dl slatke pavlake,
za dekoraciju 3 kesice šlaga
PRIPREMA
Za podlogu u veću posudu stavite mleko da se zagreje, dodajte seckani maslac i pustite da provri. Sklonite i dodajte izdrobljeni jafa keks. Na tacnu stavite prsten za torte (prsten raširite oko 26-28 cm) i oblikujte koru. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Dok se podloga hladi, pripremite fil. U 1 l mleka stavite burbon vanilin šećer. Odvojte malo mleka i razmutite puding sa šećerom i kuvajte puding dok se ne zgusne. Ohladite. Penasto umutite preostali maslac sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenim pudingom. Slatku pavlaku čvrsto umutite u šlag i dodajte u fil i dobro sve sjedinite. Filom nafilujte koru i ukrasite umućenim šlagom. Tortu po želji dekorišite seckanim jafa keksom, poprskajte otopljenom čokoladom ili krupno ribanom čokoladom. Pre služenja tortu dobro ohladite.
(http://tortee-recepti.blogspot.com/)