Filled Under:

Srce torta



POTREBNO JE
  
1 kg jafa keksa, 
300 ml mleka, 
250 g maslaca 
ZA FIL: 
1 l mleka, 
3 kesice pudinga od vanile, 
1 kesica burbon vanilin šećera, 
14 kašika šećera, 
250 g maslaca, 
3 kašike šećera u prahu, 
2 dl slatke pavlake, 
za dekoraciju 3 kesice šlaga 

PRIPREMA 
  
Za podlogu u veću posudu stavite mleko da se zagreje, dodajte seckani maslac i pustite da provri. Sklonite i dodajte izdrobljeni jafa keks. Na tacnu stavite prsten za torte (prsten raširite oko 26-28 cm) i oblikujte koru. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Dok se podloga hladi, pripremite fil. U 1 l mleka stavite burbon vanilin šećer. Odvojte malo mleka i razmutite puding sa šećerom i kuvajte puding dok se ne zgusne. Ohladite. Penasto umutite preostali maslac sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenim pudingom. Slatku pavlaku čvrsto umutite u šlag i dodajte u fil i dobro sve sjedinite. Filom nafilujte koru i ukrasite umućenim šlagom. Tortu po želji dekorišite seckanim jafa keksom, poprskajte otopljenom čokoladom ili krupno ribanom čokoladom. Pre služenja tortu dobro ohladite.

(http://tortee-recepti.blogspot.com/)