Filled Under:

Neobična torta sa jagodama



Sastojci

Kora

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika prezle
  • prašak za pecivo

Fil

  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 400 g jagoda
  • ekstrakt vanile

Ukrašavanje

  • 300 ml slatke pavlake
  • crvena prehrambena boja


Priprema

Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, prezlu i prašak za pecivo. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru izdubiti u sredini (obod da ostane jedan santimetar). Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati šećer u prahu, ekstrakt i iseckane jagode. Izvađenu koru izmrviti i sjediniti sa kremom. Napuniti koru kremom i dekorisati šlagom i jagodama.