Sastojci
Biskvit:
- 6žumanca
- 6 kašikašećera
- 6 kašikabrašna
- 6 kašikamleka
- 6 kašikaulja
- 1/2 kesicepraška za pecivo
Fil:
- 6belanaca
- 6 kašikašećera
- 800 mlvode
- 300 gršećera
- 3 kesicepudinga od vanile
Priprema
- 1Umutiti žumanca, šećer, brašno, mleko, ulje i prašak za pecivo. Dobro promešati i sipati u podmazan đuveč pleh. Ispeći.
- 2Dok se kora peče spremiti fil.
- 3Fil: Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam.
- 4Od ukupne količine vode odvojiti malo i razmutiti puding. Ostak vode sa 300 gr šećera i razmućenim pudingom skuvati kao i svaki drugi puding. U pripremljen sneg od belanaca dodavati kašiku po kašiku vrućeg pudinga svaki put muteći mikserom dobro. Kada je gotovo sipati preko kore.
- 5Dobro ohladiti u frižideru i seći na kocke.
Izvor: www.coolinarika.com