Sastojci :
300 ml jogurta
200 g šećera
150 ml ulja
300 g brašna
3 kašike kakaoa
2 kašičice sode bikarbone
100 g tamne čokolade
100 g bele čokolade
250 ml slatke pavlake za kuvanje
200 g krem sira
šećer u prahu
Priprema :
Pomešati jogurt, šećer, ulje, brašno, sodu bikarbonu i kakao, pa mešati žicom ili varjačom dok se sve dobro ne sjedini. Testo sipajte u podmazan pleh.
Čokoladu, tamnu i belu, iseckajte na sitne parčiće i rasporedite po testu. Pavlaku sipajte u šerpu i stavite na vatru pa pustite da provri. Kada provri, sklonite sa vatre pa uešajte krem sir i sačekajte da se otopi, povremeno mešajući. Ukoliko želite slađi kolač, dodajte 1-2 kašike šećera u prahu pa promešajte. Smešu sipati preko čokolade i testa, pa staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni C da se peče oko 35 minuta ili dok ne počne da žuti odozgo po ivicama.
Pre služenja kolač ostaviti da se dobro ohladi u frižideru preko noći.
Izvor: receptibezmane.blogspot.com