Sastojci
- 120 gr. putera
- 200 gr. šećera
- 3 jaja
- 3-4 kasike marmelade
- 10 kasika mlake vode
- 250 gr. brašna
- 1 prasak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Puter omeksat na sobnoj temperaturi pa izmutit sa secerom.
Dodat jaja i nastavit sa mućenjem.
Dodat marmeladu i vodu i opet mutit.
Na kraju dodat brasno i prasak za pecivo pa izmjesat kasikom ili viljuskom ne mikserom.
Tijesto istrest u pouljenu i sa malo brasna posutu tepsiju.
Pec na 200 C dok kolac ne pocne dobivat boju pa smanjit na 160 C i pec dok kolac ne bude gotov.
Gotov kolac posut secerom u prahu i ostavit da se prohladi pa isjec na kocke.
Dodat jaja i nastavit sa mućenjem.
Dodat marmeladu i vodu i opet mutit.
Na kraju dodat brasno i prasak za pecivo pa izmjesat kasikom ili viljuskom ne mikserom.
Tijesto istrest u pouljenu i sa malo brasna posutu tepsiju.
Pec na 200 C dok kolac ne pocne dobivat boju pa smanjit na 160 C i pec dok kolac ne bude gotov.
Gotov kolac posut secerom u prahu i ostavit da se prohladi pa isjec na kocke.
Brzo, lako, jednostavno, ukusno, probajte, Prijatno!
Izvor: tortekolaci.com