Sastojci
- 125 g margarina
- 4 kasike jogurta
- 1 dl mleka
- 1 kasicica soli
- 1 kasicica secera
- 1 jaje
- 1 kesica suvog kvasca
- 550 gbrasna
- Nadev :
- po zeljidimljeno meso, kobasice, sir i sl.
- premaz :
- 1 zumance
Priprema
- Staviti pola brasna, so, secer i margarin sobne temperature, dodati mlako mleko i kvasac te sve dobro sjediniti.
- U tu masu dodati jogurt, jaje i uz postepeno dodavanje preostalog brasna umesiti testo koje se ne lepi za ruke.Ostaviti testo 15 minuta na toplom mestu.
- Za nadev sitno iseckati sve sto zelite, a zumance umutiti za premaz.
- Od nadoslog testa praviti loptice velicine mandarine, slagati ih u pleh.
- Na svakoj loptici prstom utisnuti po sredini da se dobije rupa.
- U svaku rupu staviti nadev i dobro ga utisnuti.Ostaviti testo jos 15 minuta da nadolazi.inuta
- Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci pecivo do rumene boje.
Posluživanje
Pecivo je mekano, mozete ga nadevati po zelji i sluziti za veceru, dorucak ili kao grickalicu uz pivo :)
Izvor: coolinarika.com