Sastojci
- 1 kg krumpira
- 200 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
- 200 mlmlijeka
- 100 ml mineralne vode
- 2 jaja
- 250 gpolutrajne salame – šunkerice
- 2 češnja češnjaka
- sol
- peršin
- ulje za pečenje
- 1 žlica Vegete
Priprema
- Krumpir ogulite, sitno naribajte i ocijedite.
- Dodajte brašno, mlijeko i salamu koju ste narezali na sitne rezance.
- U to umiješajte razmućena jaja, malo soli, papar, nasjeckani peršin, izgnječeni češnjak i Vegetu. Na kraju dodajte mineralnu vodu.
- U tavi zagrijte malo ulja i ravnomjerno u obliku palačinka rasporedite pripremljenu smjesu. Palačinke pecite s obiju strana dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Posluživanje
Ove ukusne palačinke (palacke) od krumpira možete poslužiti s raznim salatama ili, u zimsko doba, s pirjanim kiselim kupusom.
Savjet
U slovačkoj kuhinji običavaju ove vrste palačinki puniti i raznim vrstama sitno rezanog pirjanog mesa, ali u tom slučaju ćete ih pripremiti bez šunke.
Mala tajna
Na početku tijesto pecite na nižoj tempraturi pa po potrebi pojačajte
Izvor: coolinarika.com