Sastojci
- 250 g keksa Petit Beurre
- 3 kisele jabuke (700 g)
- 3banane (500 g)
- 150 g mljevenih oraha
- 1 žlica ruma
- 100 g šećera
Za puding kremu:
- 1 Puding vanilin
- 2 žlice šećera
- 500 ml mlijeka
- 20 g maslaca
Za šlag:
- 125 m lvode
- 1Šlag hit Dolcela
Priprema
- U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
- Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenih keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženih keksa.
- Prašak za puding pomiješajte sa 2 žlice šećera, dodajte 6 žlica mlijeka i promiješajte. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
- U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa. Pustite da se ohladi.
- U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlag hita i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite strugotinama čokolade.
Posluživanje
Dobro ohlađen kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Podloga od keksa omekšat će od nadjeva. Ako želite ubrzati postupak, kekse možete namočiti u mlijeku.
Izvor: coolinarika.com