Sastojci :
Kore :
200 g smeđeg šećera
185 ml mleka
125 g putera
185 ml mleka
125 g putera
190 g brašna
1 kesica praška za pecivo
50 g kakaoa u prahu
3 jaja
50 g kakaoa u prahu
3 jaja
Fil :
185 g putera
345 g šećer u prahu
95 g mleka u prahu
1 kašika mleka
1 kašika mleka
Čokoladna glazura :
300 g tamne čokolade za kuvanje
300 g tamne čokolade za kuvanje
125 ml slatke pavlake
30 g maslaca
30 g maslaca
Za ukrašavanje:
450 g čokoladnih kuglica
Priprema :
1. Zagrejte rernu na160 stepeni C i obložite papirom za pečenje kalup za tortu od 20 cm u prečniku.
2. Mleko i smeđi šećer pomešajte i stavite da se zagreje pa ubaciti maslac. Mešati na tihoj vatri dok se maslac ne otopi. Ostaviti da se prohladi.
3. Pomešajte brašno i prašak za pecivo sa kakaom. Umutite jaja, pa dodajte mleku sa maslacem i umešajte brašno. Mutite dok ne dobijete glatku smešu. Sipajte u kalup i pecite oko 55 minuta.
4. Istopite čokoladu i maslac, pa postepeno dodajte slatkoj pavlaci i umutite da dobijete gladku glazuru za tortu.
5. Umutite 185 g butera dok ne postane penast, pa dodajte šećer u prahu, mleko u prahu i kašiku mleka pa sve to dobro sjedinite. Dodajte zatim 1 1/2 kašike čokoladnog krema i dobro umešajte da se sjedini sa filom.
6. Tortu presečite da dobijete 4 korice. Svaku koricu isfilujte kremom a celu tortu na kraju premažite čokoladnom glazurom.
7. Tortu na kraju možete ukrasii čokoladnim kuglicama.
Izvor: http://www.taste.com.au