Filled Under:

ČOKOLADNE LAZANJE



Sastojci :

300 g mlevene čoko plazme ili drugog čokoladnog keksa
40 g maslaca
8 kašika mleka
1 l slatke pavlake
250 g krem sira
2 pudinga od čokolade
700 ml mleka
8 kašika šećera
čokolada za ukrašavanje
3-4 kašike šećera u prahu

Priprema :

1.  Otopite maslac i čokoladu sa mlekom pa prelijte preko keksa i dobro sjedinite. Na tacni formirajte tanku koricu.
2.  Skuvajte 2 pudninga od čokolade u 700 ml mleka, po uputstvu sa kesice, sa 8 kašika šećera. Ostavite da se dobro ohladi.
3. Umutite 500 ml slatke pavlake. Umutite zatim i krem sir da postane penast, pa sjedinite sa slatkom pavlakom, dodajući 3 - 4 kašike šećera u prahu. Umutite da dobijete gladak krem.
4. Umutite ostalib 500 ml slatke pavlake. Dodajte u puding 5 kašika slatke pavlake i ponovo umutite sve zajedno. Ostatak slatke pavlake sačuvajte za premazivanje cele torte.
5. Premažite koricu od keksa filom od pudinga, pa odozgo stavite fil od slatke pavlake i krem sira, pa celu tortu premažite slatkom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom i ostavite preko noći u frižideru da se dobro stegne ili držite tortu u zamrzivaču pa je izvadite oko 1 h pre služenja da se malo opusti.

Izvor: receptibezmane.blogspot.com