Sastojci:
- 250 g margarina
- 300 g mljevenog plazma keksa
- 200 g šećera
- 100 g usitnjenog kikirikija
- 100 g čokolade
- 100 ml mlijeka
Priprema:
Istopiti u šerpi margarin i šećer i u vrelo dodati mlijeko. Promiješati još malo, pa skloniti sa šporeta. Dodati plazma keks, kikiriki i sve dobro promiješati.
Posebno istopiti 100 g čokolade sa 2 kašike mlijeka i 2 kašike ulja.
Na ravnoj tacni staviti pola mase, debljine oko 1,5 cm, pa preliti otopljenom čokoladom (oko 70 g).
Staviti kratko u frižider da se čokolada stegne pa preko čokolade staviti drugu polovinu mase i dekorisati preostalom otopljenom čokoladom (onih 30 g).
Ostaviti da se dobro ohladi i stegne pa sjeći na kocke.
Izvor: cupavci.net