Biskvit:
- 10 bjelanaca
- 200 gr šećera
- 2 vanilija šećera
- 2 mala kućarina praška za pecivo (kućarin = mala žličica, ne ona za čaj, nego još manja za kavu)
- 100 gr oštrog brašna
- 50 gr gustina
- 1 dcl ulja
- 1 mala žlica kvasine (octa)
- po želji malo marascina
Mousse od bijele čokolade:
- 300 gr bijele čokolade
- 500 gr mascaponea
- O,5 lit vrhnja za šlag
Krema od malina:
- 500 gr malina (kupine, jagode, šumsko voće – vaš izbor)
- 200 gr šećera
- 2 dcl vode
- 1 vanilija puding (po mogućnosti burbon vanilja)
1. Bjelanca umutite pa im postepeno dodajte najprije cukar, a onda i ostale sastojke. Brašno i gustin dva puta prosijte i polako sa svim ostalim sastojcima ručno umiješajte u bjelanjke i cukar. Pecite na 160 C otprilike 40 min. u kalupu za tortu veličine 28 cm. Ohlađen biskvit prerežite po pola.
2. Bijelu čokoladu otopite na pari skupa sa 2 dcl vrhnja za šlag. Kad se smjesa ohladi istucite je mikserom pa je ručno umiješajte u smjesu ostatka vrhnja za šlag kojeg umutite prije dodatka mascarponea i šećera u prahu (šlag nemojte previše umutiti, da bude prečvrst).
3. Maline (u obzir dolazi i drugo šumsko voće, borovnice i sl) prokuhajte sa vodom i šećerom. U to dodajte razmućeni vanilija puding i kuhajte par minuta. Skinite s vatre i ohladite.
Slijedi slaganje, biskvit – pola kreme od malina – mousse od bijele čokolade – biskvit – ostatak kreme od malina (ostavite malo za dekoraciju) – ostatak moussa od bijele čokolade – dekoracija po želji. Dobro rashladite i uživajte.
Izvor: http://gastrodiva.bloger.index.hr/