Podloga:
25 dag mljevenih petit beure keksa,30 dag maslaca,4 žlice šećera,1 vanilija,malo vode.
Krema od sira:
50 dag svježeg sira,5 jaja,20 dag šećera,2 vanilije,naribana korica limuna
Priprema:
Pomiješati sastojke za podlogu i utisnuti u kalup.Na podlogu sataviti izmiksane sastojke za kremu od sira.Kalup staviti u pleh prekriven alu-folijom,jer je velika mogućnost da maslac iz podloge počne curiti,ako pečete u kalupu za torte.Peći na 180° 30 min.
Šlag krema:
8 dl jogurta light,5 dl vrhnja za šlag,1 paketić želatine,10 dag šećera
Umutiti šlag,dodati šećer i jogurt,te rastopljenu želatinu pripremljenu preme uputstvima na vrećici.Tortu ostaviti u kalupu i na ohlađenu staviti šlag kremu.Malo kreme ostaviti za premaz kad se skine okvir kalupa za torte.Ostaviti u hladnjaku da se stisne.
Izvor: http://www.recepti.hr/