Tamna kora:
Za jednu koru potreno je:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa ( ili čokolade u prahu)
Penasto umutiti belanca sa šećerom, pa onda polako mutiti i dodavati jedno po jedno žumance, dodati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivom i kakaom.
Ispeći u okruglom kalupu, koristite papir za pečenje. Ohlađenu koru podeliti na 2 dela.
Beli fil:
- 500 ml mleka
- 5 kašika gustina
- 5 kašika šećera
- 250 g margarina
- 500 ml mleka kuvamo sa 5 kašika gustina, 5 kašika šećera, u ohlađeno dodamo 250 g margarina
Žuta kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Penasto umutiti belanca sa šećerom, pa onda polako mutiti dodavati jedno po jedno žumance, dodati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo.
Ovu koru pecite u velikom četvrtastom plehu, koristite papir za pečenje. Ohlađenu koru isecite na 4 kaiša po dužini. Jedan kaiš možete da umotate u vlažnu krpu da bi lakše počeli rolovanje.
Fil: ( možete da koristite i sam džem za filovanje žutih kora)
- 1 l vode
- 300 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- voće po želji (kupine, jagode ili maline...)
Ukuvati malo vode, šećer i voće pa onda dodati puding. Ohlađen fil mažemo preko isečenih traka od žute kore.
Postupak redanja pratite na slikama.