Filled Under:

Brzi desert – panacota

panacota

Idealna slastica za ljetne dane, kada se zaželimo malo slatkoga, a ipak ne želimo cijeli dan provesti u kuhinji. Pravi naziv ove slastice je panna cotta i podsjeća na puding, i naravno porijeklo vuče iz –Italije.  Za preljev ovdje sam koristila nutelu pomiješanu sa malo toplog mlijeka….ali za panacotu je dobar odabir preljev od malina,borovnica (pripremite ga sa malo vode,šečera i voća po želji)….

Sastojci:
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 vrećica želatine
  • 160 gr šećera
  • 1 vrećica želatine
  • nekoliko kapi arome od vanilije
Priprema:
Želatinu staviti u hladnu vodu dok ne nabubri(držati se uputa na kesici). Slatko vrhnje uliti u posudu, dodati šećer i vanilin ekstrat. Kuhati na laganoj vatri dok ne provrije, te kuhati još 10-ak minuta uz stalno miješanje.Kada smo posudu maknuli sa vatre dodati otopljenu želatinu i miješati dok se ne rastopi. Gotovu smjesu prelijemo uliti u kalup te staviti da se hladi. Preliti sa čokoladom ili sirupom od voća.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/