Filled Under:

Rafaelo kolač

Kokosov kolac Rafaelo kolač

Sastojci:

  • 5 bjelanjaka
  • 150 grama šećera
  • 2 kašike brašna
  • 150 grama kokosovog brašna
Čokoladni preljev:
  • 150 grama čokolade
  • 150 ml vrhnja za šlag
Fil:
  • 5 dcl mlijeka
  • 5 žumanjaka
  • 1 puding od vanilije
  • 2 vanilije šećer
  • 150 grama šećera
  • 250 grama maslaca
Posip:
  • 50 grama kokosovog brašna
Način pripreme:

Umutiti bjelanjke, dodati šećer i sve umutiti u čvrst snijeg. Dodati kokosovo brašno u koje umiješate kašiku brašna. Koristite tepsiji od prilike 30×20 cm. Koru pecite oko 15 -20 minuta na 180 stepeni.
Na pari otopite čokoladu sa vrhnjem za kuhanje da dobijete jednu finu kremu i nanesite je na pečen biskvit. Ostavite u frižider da se krema stisne kako bi mogli nanijeti žuti fil.
Stavite mlijeko da se zagrije a predhodno odvojite oko 1oo ml da možete u njemu otopiti puding. Umutite žumanjke sa šećerom i van.šećer, dodajte im razmućeni puding i sve dodajte mlijeku pa skuhajte kao puding. Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenim maslacem. Nanesite je na kolač. Još samo odozgo pospite sa kokosovim brašnom.
(http://tortekolaci.com/)