Sastojci:
- 3 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika mleka
- 9 kašika ulja
- 7 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 1/2 praška za pecivo
Krem:
- 2dl mleka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika šećera
- 1/4 margarina
- 50gr čokolade
- 50gr šećera u prahu
Priprema:
Ulupati jaja sa šećerom pa dodati mleko i ulje pa izmutiti, nije potrebno miksirati. na kraju doadti brašno, prašak za pecivo i kakao pa sve sjediniti. malu tepsiju (20×15) obložiti pek papirom pa pa ispeći jednu koru koju ćete preseći na tri tanke ili peći tri puta na 200 stepeni po 10 minuta.
Tazmutiti brašno i šećer sa malo mleka pa ostatak staviti da provri pa ukuvati. brzo će se zgusnuti pa skloniti sa vatre i dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi pa ostaviti da se ohladi. Izmiksirati margarin sa šećerom u prahu pa dodati u ohladjen krem. Po pola krema naneti izmedju kore 1 i 2 i 2 i 3, pa odgore preliti glazurom (dovoljno je 2 štangle čokolade sa malo ulja)
Ostavite čokoladne štangle u frižideru sat vremena pa isecite i poslužite.
(http://brzikolaci.com/)