Filled Under:

Čokoladni bananko

cokoladni_bananko

Sastojci:
250 gr kristal šećera
300 ml vode
15 ml ekstrakta banane
3 vrećice želatine
200 gr čokolade
malo ulja
Priprema:
Šećer prokuhati zajedno sa 200 ml vode. Ostatak vode (100 ml) pomiješati sa želatinom i ostaviti da nabubri. Potom lagano želatinu zagrijati na laganoj vatri d ase skroz otopi (ne smje prokuhati). Pomiješati otopljenu želatinu sa prokuhanom vodom i šećerom i miksati oko 10 minuta na najjačoj brzini dok smjesa ne postane pjenasta. Pred kraj dodati ekstrakt banane i još malo pomiješati. Kalup dimenzija 30×20 cm obložiti sa papirom za pečenje, uliti smjesu i ostaviti da se dobro ohladi (3-4 sata). Čokoladu otopiti na malo ulja i preliti preko ohlađenog kolača.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/