Filled Under:

Fantastične kokos ploške

Fantastične kokos ploške

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  7bjelanjaka
  •  180 gšećera
  •  70 gLino lade nougatSaznaj više na namirnici podravka.hr
  •  100 gmaslaca
  •  130 gPšeničnog oštrog brašna tip 400 Saznaj više na namirnici podravka.hr
  •  1Prašak za pecivo  Saznaj više na namirnici podravka.hr
  •  1Limun šećerSaznaj više na namirnici podravka.hr
  • Za kremu:

  •  1Puding vanilin  Saznaj više na namirnici podravka.hr
  •  90 gšećera
  •  3žumanjka
  •  500 mlmlijeka
  •  150 gmaslaca
  • Za posipanje:

  •  80 gkokosova brašna

Priprema

Vrijeme pripreme:50 min
Težina:Srednje zahtjevno
  1. Za biskvit:

  2. 1
    Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a zatim uz miješanje dodajte šećer. Lagano umiješajte Lino ladu nougat pomiješanu s otopljenim maslacem, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo i limun šećerom.
  3. 2
    Smjesu izlijte u tepsiju (40x30 cm) koju ste obložili papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 18-20 minuta.
  4. 3
    Ohlađeni biskvit razrežite na 6 traka (oko 6,5 cm širine). Narezane trake premažite pripremljenom kremom i složite po tri tako da dobijete 2 duguljaste štangice.
  5. 4
    Kolač izvana premažite kremom i na kraju pospite kokosovim brašnom.
  6. Za kremu:

  7. 1
    Pomiješajte prašak za puding sa šećerom, žumanjcima i malo mlijeka. Preostalo mlijeko pustite da zavrije i maknite s vatre. Umiješajte pripremljenu smjesu, vratite na vatru i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.
  8. 2
    Kremu ohladite uz povremeno miješanje. Maslac sobne temperature razradite i umiješajte u ohlađenu kremu.
(http://www.coolinarika.com/)