Sastojci
Za biskvit:
- 7bjelanjaka
- 180 gšećera
- 70 gLino lade nougatSaznaj više na namirnici podravka.hr
- 100 gmaslaca
- 130 gPšeničnog oštrog brašna tip 400 Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 1Prašak za pecivo Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 1Limun šećerSaznaj više na namirnici podravka.hr
Za kremu:
- 1Puding vanilin Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 90 gšećera
- 3žumanjka
- 500 mlmlijeka
- 150 gmaslaca
Za posipanje:
- 80 gkokosova brašna
Priprema
Za biskvit:
- 1Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a zatim uz miješanje dodajte šećer. Lagano umiješajte Lino ladu nougat pomiješanu s otopljenim maslacem, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo i limun šećerom.
- 2Smjesu izlijte u tepsiju (40x30 cm) koju ste obložili papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 18-20 minuta.
- 3Ohlađeni biskvit razrežite na 6 traka (oko 6,5 cm širine). Narezane trake premažite pripremljenom kremom i složite po tri tako da dobijete 2 duguljaste štangice.
- 4Kolač izvana premažite kremom i na kraju pospite kokosovim brašnom.
Za kremu:
- 1Pomiješajte prašak za puding sa šećerom, žumanjcima i malo mlijeka. Preostalo mlijeko pustite da zavrije i maknite s vatre. Umiješajte pripremljenu smjesu, vratite na vatru i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.
- 2Kremu ohladite uz povremeno miješanje. Maslac sobne temperature razradite i umiješajte u ohlađenu kremu.
(http://www.coolinarika.com/)