Filled Under:

Jednostavna Čokoladna Torta

Jednostavna Čokoladna Torta

Sastojci

Priprema

Težina:Jednostavno
  1. 1
    Promjer kalupa za tortu na slici je 22,5cm.
    Izmješati čokoladu za kuhanje,šećer,žutanjak i 90 ml mlijeka te kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne(oko 5 min+/-).

  2. 2
    Brašnu dodati sodu bikarbonu,kakao i sol.
    Maslac sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu .Umiješati jaja,mlijeko(180 ml),vaniliju i brašno.Uliti čokoladnu smjesu koju ste skuhali te sve skupa sjediniti .
  3. 3
    Kalup namastite ili stavite namašten pek papir te izlijte polovicu smjese.Peći u zagrijanoj pećnici na 180c 35-40 min(nakon 25-te minute možete početi provjeravati.Prije tog ne otvarajte pećnicu.
    Zatim ispeći biskvit od druge polovice tijesta.
    Ostaviti nek se hladi.
  4. 4
    -Kad se biskvit ohladio,možete pripremiti premaz.-
    Na pari otopite čokoladu za kuhanje,skinite sa vatre,dodajte sol i kiselo vrhnje.Sve sjedinite.
    Premažite prvi donji biskvit,zatima ostatkom premažite cijelu tortu.
    ####Krema  je u startu polutekuća(ili polugusta)ali ju nije teško nanositi.Najlakše vam je da plosnatom lopaticom,nakon premazivanja,laaagano "pleskate" po premazu da   bude reljefna(kao na slici).Kad se ohladi ostat će vam takva,ali stegnuta.
    #######Savjet:
    Prije nego idete ukrasiti toru,na tacnu za posluživanje u krug poslažite komadiće folije tako da biskvit legne na njih(nek vire van postavljenog prvog biskvita 4-5 cm,a tako i unutar biskvita.Za vrijeme ukrašavanja tacna ili podmetač vam se neće uprljati.Skinete komadiće folije tek kad se premaz stegne.
    Prije nego je stavite u frižider nek odstoji vani jedno 15ak min.
(http://www.coolinarika.com/)