Filled Under:

Lagana Torta

Lagana Torta

Sastojci

  •  BISKVIT:5 jaja
  •  5 žlica šećera
  •  4 žlice brašna
  •  3 žlice krušnih mrvica
  •  1 prašak za pecivo
  •  malo sjeckane čokolade
  •  KREMA 1:2 dcl vrhnja za šlag
  •  200 g čokolade za kuhanje
  •  100 g sjeckanih oraha
  •  KREMA 2:3 vrećice pudinga od vanilije
  •  1,5 l mlijeka
  •  2 jaja
  •  2 žlice brašna (oštrog)
  •  2 žlice gustina
  •  6 žlica šećera
  •  JOŠ POTREBNO:100 g mliječne čokolade
  •  10 kom petit keksa (mljevenih)
  •  2 dcl vrhnja za šlag
  •  1 kremfix

Priprema

Težina:Jednostavno
  1. 1
    BISKVIT: 
    Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka. Žumanjke, šećer, brašno, mrvice, prašak za pecivo i čokoladu dobro izmiksati, te dodati pola snijega od bjelanjaka, lagano izmiksati i na kraju ručno umiješati ostatak snijega u jednoličnu masu.
    Kalup premazati margarinom, pobrašniti i izliti smjesu.Peći u zagrijanoj pećnici  na 180 stupnjeva oko 30 min.

  2. 2
    KREMA 1:
    Čokoladu i vrhnje za šlag grijati na pari dok se čokolada ne otopi te dodati sjeckane orahe.
    Sve dobro promiješati.
  3. 3
    KREMA 2 :
    1 l mlijeka i šećer staviti kuhati. U međuvremenu u 0,5 l mlijeka dodati jaja, brašno, gustin i prašak za puding i sve dobro izmiješati.  Kada mlijeko počne kuhati polagano dodavati mješavinu sa pudigom uz neprestano miješanje. Skuhati gustu kremu.
    Vruču kremu podijeliti na 3 dijela. U prvi dio još dok je krema vruča dodati petit kekse.  U drugi dio dodati mliječnu čokoladu. Treći dio je bez dodataka.

    Vrhnje istuči sa kremfiksom u čvrsti šlag. Pola šlaga staviti u hladan treći dio kreme(izmiksane) i lagano sjediniti mikserom . Drugu polovicu dobivenog šlaga staviti u ohlađen drugi dio kreme (onaj čokoladni, izmiksani) i lagano sjediniti mikserom.
  4. 4
    SLAGANJE TORTE:
    Ohlađeni biskvit izvaditi iz kalupa.  Biskvit staviti na tacnu, tanjur za torte i ponovno staviti obruč oko njega.
    Biskvit preliti vručom KREMOM1.  Kada se krema1( orasi i čokolada)  ohladi  staviti dio kreme 2 sa keksima(toplu),a kada se sve zjedno ohladi stavimo dio kreme sa šlagom i na vrh stavimo čokoladni dio kreme 2.
    Ostaviti u frižider nekoliko sati, zatim maknuti obruč i tortu sa strane premazati čololadnom kremom ( a možete ostaviti malo i neke druge).
    Tortu ukrasiti naribanom čokoladom i sjeckanim orasima.
    Važno: Kremu sa orasima stavljati vruču na biskvit,pričekati da se ohladi. Kremu2 sa keksima stavljati toplu po kremi1, lakše se razmaže.  
    Krema2 sa čokoladom i krema2 bez ičeg trebaju biti hladne prije miješanja sa  istučenim šlagom, te svaku dobro izmiksati pa dodavati šlag.

Posluživanje

U svako doba dana dobrodođe komad ove lagane torte, uživajte!!

Izvor: www.coolinarika.com