Sastojci
- 6 kompilećih zabataka bez kožice
- 3 komcrvenog luka
- 4 kommrkve
- 3 komtikvica
- korijen celera, češnjak
- sol, papar i Vegeta
- Okruglice
- 2,5 dclvode
- 15 dagbrašna (glatko)
- 2 komjaja
- sol
- 3 dagmaslaca + malo za prženje
Priprema
- 1Luk i zabatke pirjati dok dobiju zlaćanu boju, zatim postepeno dodavati usitnjene ostale sastojke i začine.Preliti vodom toliko da bude sve prekriveno.Kuhati dok se tekućina u gulašu ne reducira do željene gustoće.
- 2U 2,5 dcl posoljene vode zagrijavati maslac, kada zakuha maknuti s vatre i umiješati brašno.Staviti nazad na vatru i mješati da se dobije kugla tijesta koja se odvaja od posude (kratko traje). Tijesto premjestiti u drugu posudu te dodati jedno po jedno jaje.Oblikovati kuglice (kao orah)i kuhati ih u vodi dok ne isplivaju.Ocijediti kuglice uvaljati ih u parmezan i lagano zapeći na maslacu.
Izvor: coolinarika.com