- Sastojci:Kora:5 belanaca5 kašika šećera2 kašike brašna1 kašičica praška za pecivo1 kašika alkoholnog sirćetaKrem:5 žumanaca5 kašika šećera2 vanilin šećera5 kašika gustina6 dl mleka50 g bele čokolade50 g crne čokoladeDekoracija:2 krem šlaga/vanila1 dl mlekaribana čokolada
- Priprema:Kora: Belanca umutiti sa šećerom u čvrst šne. Dodati brašno, pr.za pecivo i sirće i lagano izmešati spatulom. Pleh 20x30 obložiti pek papirom, sipati umućenu masu i peći 25 min.na 180 C. Pečenu koru izvaditi iz pleha, skinuti papir i odložiti na hladjenje.Krem: 5 dl mleka staviti da provri. Žumanca, šećer i vanilin šećer umutiti mikserom, dodati gustin i 1 dl mleka, sipati u provrelo mleko i skuvati gust krem. U polovinu krema dodati belu čokoladu, a u drugi deo crnu čokoladu.
Na koru naneti žutu, pa braon kremu, premazati šlagom i dekorisati. Kolač hladiti 2-3 sata pre konzumiranja.
Izvor: okalgija.rs