- Sastojci:Žuta kora:5 žumanaca2 jaja5 kašika šećera4 kašike brašna1/2 praška za pecivo2 kašike soka limunaNadev 1:500 g jabuka4 dl vode6 kašika šećera2 pudinga od vanile+6 kašika vodeBela kora:5 belanaca7 kašika šećera1vanilin šećer3 kašike brašna1/2 praška za pecivo1 kašika sirćetaNadev 2:5 dl sok višnje+ voda6 kašika šećera2 pudinga od vanile+6 kašika vode100 g mlevenog keksa2 kašike umućenog šlag kremai još 200 g šlag krema/prah2 dl kisele/obične vode
- Priprema:Žuta kora:Umutiti žumanca, jaja i šećer. Dodati sok limuna, brađno i prašak za pecivo. Masu izliti u pleh (20x30), na pek papir. Peći oko 20 min.na 180 C.
Dok se kora peće, spremiti nadev.Nadev 1:Jabuke oljuštiti, iseći na tanke kriške, preliti vodom, dodati šećer i staviti da provri. Posebno razmutiti puding sa vodom, pa sipati u provrelu masu i kuvati par minuta. Odložiti puding da se prohladi.Bela kora:Belanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom u čvrst šaum. Dodati brašno, prašak za pecivo i sirće.Lagano promešati varjačom. Peći u istom plehu, na pek papiru, oko 20 min. na 180 C.Nadev 2:Višnje posuti šećerom, pa procediti. Višnje odložiti, a u sok doliti vodu, da bude ukupno 5 dl. Sa malo vode razmutiti puding, sipati u provreli sok i skuvati gusto. Dodati mleveni keks i prah šećer (2 kašike, ako je potrebno). Umutiti šlag krem sa vodom, pa u oba nadeva dodati po 2 kašike.Žutu koru vratiti u pleh, preko naneti prvi nadev, složiti ocedjene višnje, premazati ih šlag kremom. Zatim, staviti belu koru, naneti drugi nadev i završiti šlag kremom.
Izvor: oklagija.rs