Sastojci
- 350 gr čajnih kolutića
- 100 gr maslaca ili margarina
- 500 ml zamjene za slatko vrhnje
- 400 ml jogurta
- 200 ml kiselog vrhnja
- 6 žlica šećera
- jedana želatina
- 2oo ml jogurta s okusom jagode
- 200 gr miksanih jagoda
- Za preljev od jagoda:
- 500 gr jagoda
- 400 gr šećera
- želina po količini voća
- 1/2 žličice limuntusa
Priprema
- 1/slika/1898817/Čajne kolutiće samljti i pomiješati sa otopljenim maslacem ili margarinom i utisnuti u kalup za tortu.
- 2/slika/1898821/Zamjenu za slatko vrhnje umutiti ,ali ne pre čvrsto.Dodati kiselo vrhnje , jogurt, šećer i na kraju želatinu.Sve dobro promiješati
- 3/slika/1898823/Dio mase izliti u kalup preko mljevenog keksa a u preostali dio dodati miksane jagode pomiješane sa voćnim jogurtom s okusom jagode.Tako dobivenu kremu preliti preko prve i dobro ohladiti kako bi se kreme stisnule.
- 4/slika/1898835/Za preljev od jagoda ,šećer s jagodama kratko prokuhati kao za slatko.Odnos je 500 gr jagoda i 400 gr šećera ,žlica želina i žličica limuntusa.
Izvor: coolinarika.com