Filled Under: torte i kolaci
Sastojci
Podloga:
115 g maslaca
400 g mljevenog integralnog butterkeksa
2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
2 velike žliceruma 3 velike žlicešećera
Krema
2 manja ili jedno većejaje
100 g šećera
1 vrećica vanil šećera
4 dcl vrhnja za šlag
500 g sira mascarponea
3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
2 vrećice bijele želatine
Ganache krema:
2 dclvrhnja za šlag
200 gmliječne čokolade
_*Još...*_
šaka crvenih ribizla za ukras
Priprema
1
Samljeti integralne butterkekse
2
Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom
3
Sve dobro sjediniti
4
Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom
5
Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati
Krema:
6
Umutiti čvrsti šlag
7
Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu
8
Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone
9
Sve lagano miješati da se dobro sjedini
10
Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici
11
U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale
12
Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo
13
Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu
14
Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa
15
Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje
16
Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte
Ganache krema:
17
Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće
18
Miješati dok se čokolada ne otopi
19
Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte
20
Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći
21
Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati
Dobar tek!!!
(http://www.coolinarika.com/)
Pakleno dobra torta…
Podijelite →
|
|
|
Sastojci
Podloga:
115 g maslaca
400 g mljevenog integralnog butterkeksa
2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
2 velike žliceruma 3 velike žlicešećera
Krema
2 manja ili jedno većejaje
100 g šećera
1 vrećica vanil šećera
4 dcl vrhnja za šlag
500 g sira mascarponea
3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
2 vrećice bijele želatine
Ganache krema:
2 dclvrhnja za šlag
200 gmliječne čokolade
_*Još...*_
šaka crvenih ribizla za ukras
Priprema
1
Samljeti integralne butterkekse
2
Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom
3
Sve dobro sjediniti
4
Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom
5
Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati
Krema:
6
Umutiti čvrsti šlag
7
Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu
8
Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone
9
Sve lagano miješati da se dobro sjedini
10
Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici
11
U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale
12
Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo
13
Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu
14
Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa
15
Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje
16
Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte
Ganache krema:
17
Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće
18
Miješati dok se čokolada ne otopi
19
Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte
20
Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći
21
Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati
Dobar tek!!!
(http://www.coolinarika.com/)