Filled Under:

Bakine hurmašice


  • Sastojci:

     

     Tijesto

  •  6 zumanjaka
  •  1 (250ml) casa Pavlaka
  •  1 (250g) casa secera
  •  1 (15g) Prasak za pecivo
  •  400g glatkog brasna 
 
  •  Zaljev

  •  3 (250ml x 3) case vode
  •  2 (250g x2) case secera
  •  1 (250g) casa secera
  •  1 (250ml) casa ulja
 

Priprema


  1. Zumanjke i secer sa mikserom dobro umutiti, dodati pavlaku i na kraju brasno i prasak za pecivo, mutiti dok dobijete glatko tjesto.

  2. Casu ulja staviti u tepsiju gdje cete peci hurmasice (tepsija 40cmx40cm), od tjesta praviti hurmasice u velicine od jedne cigare samo malo deblje.

  3. Hurmasice peci na 230°C oko 15 min, zavisi od rerne, gotove su kada dobiju lijepu boju.

  4. Vodu i 2 case secera prokuhati, ostaviti 5 min da se ohladi, i onda zaliti ohladjene hurmasice sa 2/3 zaljeva. U 1/3 zaljeva staviti jos 1 casu secera i prokuhati da se dobije gusta agda. Sa tom agdom hurmasice preliti.
(http://recepti-kolaci-torte.blogspot.com/)