Sastojci
- jedne gotove kore zarozen-tortu
- Vanili-krema:
- 1,5 lmlijeka
- 4 vrećicepudinga od vanilije
- 10 jušnih žlicašećera
- 25 dkgmargarina
- 25 dkgšećera u prahu
- naribana korica jednoglimuna
- Voćna krema:
- 25 dkgjagoda
- 3 jušne žlicešećera
- 3 dclvode
- 1 vrećicapudinga od vanilije
- sok jednoglimuna
- ako ne radite djeci savršeno bi se uklopilo pola dcl nekog finog voćnog likera
- Šlag za premazivanje:
- 2 dclslatkog vrhnja
- 1 dclkiselog vrhnja
Priprema
- 1Dakle,da se bacimo na posao !Od 1,5 l mlijeka dio odvojite u posudicu sa 4 vanili-pudinga,a u ostatak mlijeka stavite 10 žlica šećera i stavite kuhati
- 2Kada mlijeko zavri umiješajte onaj dio mlijeka u kojem su pudinzi i kuhajte dok se puding ne zgusne(3-4 min.)Stavite hladiti.
- 3Nemojte čekat da se skroz ohladi nego u mlaku smjesu umiksajte 25 dkg margarina,25 dkg šećera u prahu i naribajte koricu jednog limuna.Prva krema je gotova
- 4Sad se možemo bacit na izradu voćne kremeJa sam imala svježe jagode zato jer moja princeza voli baš jagode ,ali da je bilo po mom guštu to bi bile višnje u koje bi dodala malo likera od višanja ,ali tako ću jednom drugom prilikom ...ova je torta bila za moju princezu :DOčistite jagode i narežite ih na ploškice,dodajte 3 žlice šećera ,sok jednog limuna i stavite na laganu vatru.
- 5Kada jagode počnu ispuštat sok i kada se sav šećer rastopi uzmite štapni mikser i izmiksajte ih tek toliko da nestanu oni malo veći komadi ,a da baš ne napravite pire od jagoda
- 6U posebnoj posudici izmiješajte 3 dcl vode i jednu vrećicu vanili-pudinga i tu smjesu ulijte u jagode ,miješajte par minuta i maknite sa vatreI druga krema je gotova.
- 7Sada vam slijedi čisti "piece of cake" tj.mazanje kora.Ja sam imala kupovne,al vjerujem da ima vas koje znate te kore i same napravit. Kad sam vidjela kako su to tanke kore ,ja sam se u trenu predomislila oko kućne izrade.
- 8U mom je pakiranju bilo 10-tak kora. Mažite ih tako da na svaku treću koru namažete voćnu kremu...znači 3-6-9-mažite voćnom, sve ostale kore uključujući i zadnju premažite vanili-kremom.
- 9Ostavite kolač da se dobro stisne do sutra ....meni je bio malo pre nizak pa sam ga prerezala po pola i stavila polovice jednu na drugu.Izmiksala sam 2 dcl slatkog vrhnja u koji sam pred kraj miksanja dodala 1 dcl kiselog vrhnja. Uvijek u šlag dodajem kiselo vrhnje jer mi odgovara taj blago kiselkasti okus....ne sviđa mi se onaj slatki,slatki okus šlaga :)
- Tortu ukrasite kako želite. Ja imam dvije lijeve po pitanju ukrašavanja pa je to u mom slučaju bio samo šlag!Uživajte u svakom zalogaju...ja jesam :D
Izvor: coolinarika.com