Filled Under:

Fina nepecena torta




Sastojci

  •  300gpiskota
  •  1,2lmlijeka
  •  44ggustina
  •  4zumanceta
  •  2vanilin secera
  •  120gsecera
  •  100gcokolade za kuhanje
  •  200gmargarina za kreme
  •  100gmljevenog keksa(plazma,petit
  •  1kesica nes kafe ili obicne
  •  1puding od vanilije

Priprema

Težina:Jednostavno
  1. 1
    U serpu sipamo 6dc mlijeka,dodamo vanilin secere i stavimo da prokuha.
  2. 2
    Posebno umutimo  od 4dc mlijeka  sa zumancima i gustinom,pudingom od vanile i secerom,u finu smjesu da nema grudvica(ja to mikserom)
  3. 3
    Sipati u kljucalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestalno mjesanje dok se ne zgusne.
  4. 4
    Prekrijemo prozirnom folijom i sacekamo da se fil ohladi.Umutimo margarin dobro mikserom.
  5. 5
    Sad fino polako dodajemo kasiku po kasiku fila..pa do kraja.
  6. 6
    Fil djelimo na tri jednaka djela.....ovdje se mozete prepustiti zelji i masti...ja sam odabrala ovako:U jednu sam dodala mleveni keks.
  7. 7
    U  drugu otopljenu cokoladu za kuhanje sa par kapi arome ruma.A u trecu ostaje zut-od vanile,samo sam još dodala  kap dvije,burbon vanilije.
  8. 8
    Slaganje:2dc mlijeka razmutiti  sa nes kafom ili obicnom i piskote umakati u nji..Uzeti okrugli kalup promjera 26cm obloziti piskotama unutra i okolo...malo odrezati ove sto staju okolo.
  9. 9
    Redamo preko piskota fil od mljevenog keksa,a zatim zuti i na kraju fil od cokolade i ruma.Tortu staviti u frizider na nekoliko sati da dođe sebi: lol:
  10. 10
    Izvaditi i ukrasiti po zelji...skuhati kaficu pozvati prijateljice i uzivati!!!

Posluživanje

Fil sam radila sa vocnim seceroma,tako da mogu ga jesti i oni koji ne smiju secer...ali u sastojcima  je mjera za obicni!

Izvor: coolinarika.com