Priprema mesa:
800 gr mljevenog mesa dobre kvalitete
2 jaja
2-3 žlice krušnih mrvica (prezle)
crni i bijeli luk (sitno rendan)
sol
papar
Sve sastojke zajedno pomiješati i ostaviti da odstoji.
Palačinka za punjenje:
4-5 jaja
3 žlice brašna
sol
papar
Sve sastojke pomiješati i palačinku peći 10 min-na 220°C.
Slaganje slanog rolata:
Između dvije folije rastanjit meso u vidu kore na 1 cm debljine. Maknuti gornju foliju i na meso staviti palačinku od jaja. Na palačinku redat tanke šnite šunke ili neke druge salame prema izboru. Na salamu poredati tanke šnite sira, te na sir posuti ribane i ocijeđene kisele krastavice (2-3 kom).
Pomoću folije uviti rolat i prebaciti na premazanu uljem alu-foliju. Zavit i učvrstiti krajeve rolata. Staviti u tepsiju i dodati 2 dl vode. Peći na 180°C oko 60 min. Zatim odstranit alu foliju, premazati rolat kečapom ili gustim umakom od rajčice i vratit u pećnicu da porumeni.
Slani rolat sa prilogom ili bez, je dostatan za 10-12 osoba. Može se pripremiti i dan ranije.
Pomoću folije uviti rolat i prebaciti na premazanu uljem alu-foliju. Zavit i učvrstiti krajeve rolata. Staviti u tepsiju i dodati 2 dl vode. Peći na 180°C oko 60 min. Zatim odstranit alu foliju, premazati rolat kečapom ili gustim umakom od rajčice i vratit u pećnicu da porumeni.
Slani rolat sa prilogom ili bez, je dostatan za 10-12 osoba. Može se pripremiti i dan ranije.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/