Sastojci
Za tijesto:
- 150 goraha
- 150 gsmokava
- 150 ggrožđica
- 3-4 žlicePšeničnog oštrog brašna tip 400 Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 9bjelanjaka
- 9 žlicakristal šećera
Za kremu:
- 5žumanjaka
- 5 žlicašećera u prahu
- 150 gmaslaca
- 1Vanilin šećer Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
Priprema
- 1Orahe, smokve i grožđice nasjeckajte i pomiješajte s brašnom. Dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka u koji ste pretkraj utukli šećer. Lagano izmiješajte i dobivenu smjesu stavite u namašćen pleh (veličine 35×40 cm).
- 2Pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohlađeno pečeno tijesto razrežite po duljini na tri jednako široka lista.
- 3Za kremu, žumanjke i šećer miješajući kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Ohlađenoj kremi dodajte pjenasto izmiješan maslac i ponovno dobro izmiješajte.
- 4Prvi i drugi list tijesta premažite pripremljenom kremom, složite jedan na drugi pa prekrijte trećim listom.
(http://www.coolinarika.com/)