Sastojci
Za Podlogu
- 250 grOreo keksa
- 80 grmaslaca
Za Kremu
- 350 grkrem sira Philadelphia
- 60 grsecera u prahu
- 1 zlicaarome vanilija
- 1Dolcela zelatina (10gr)
- 50 mlvode
- 200 mlslatkog vrhnja
- 200 grbijele cokolade
- 100 grOreo keksa
- 20 mllimunova soka
Za Ukrasiti
- 3-4jagoda
- 3-4oreo keksa
Priprema
- 1U elektricnoj sjeckalici usitnite Oreo kekse, dodajte omekšani maslac, dobro sjedinitesmjesu i prstima je utisnite u dno kalupa za tortu (ø 23 cm).
- 2Stavite podlogu u hladnjak dok pripremate kremu od sira.
- 3U posudi pomiješajte krem sir, šecer i aromu vanilije, pridodajte limunov sok. Nekoliko minuta sve lagano miješajte elektricnom miješalicom.
- 4Želatinu pomiješajte s hladnom vodom. Ostavite oko 10 minuta dok ne nabubri, pasmjesu zagrijte (ne smije zakuhati) da se želatina rastopi
- 5U slatko vrhnje koje ste zagrijali na sobnu temperaturu, dodajte otopljenu bijelucokoladu i postepeno dolijevajte rastopljenu želatinu. Izmiješajte.
- 6Dobro izmiješajte pripremljene kreme od sira i vrhnja s cokoladom tako da se svi sastojci sjedine i dodajte malo limunove korice i soka od limuna.
- 7Kremi dodajte Oreo kekse koje ste prethodno grublje zdrobili rukama.
- 8Gotovu kremu prelijte preko ohladene podloge od keksa. Cheesecake stavite u hladnjakda se dobro ohladi najmanje tri sata, a najbolje preko noci.
(http://www.coolinarika.com/)