- Sastojci:2 veća pakovanja piškota1,5l soka od jagoda4 pudinga od jagode300g prah šećera350g dijavit margarina300g čokolade za kuvanje300g šlag krema od vanile200ml slatke pavlakemleko za natapanje piškota
- Priprema:U šerpu sipati 1,5 l soka. Odvojiti jednu šašu pa u tome razmutiti puding. U provrelom soku skuvati puding pa ostaviti da se ohladi.Umutiti margarin sa prah šećerom pa ga sastaviti sa ohladjenim pudingom. Umutiti šlag krem po uputstvu sa kesice. Čokoladu otopiti pa sipati slatku pavlaku i lepo promešati. Tortu sastavljamo na ovaj način: piškote umačemo u toplo mleko pa redjamo po dnu odgovarajućeg suda koji je obložen folijom. Sipamo čokoladni fil, preko njega fil od jagode, pa šlag krem i na kraju piškote potopljene u mleko. Ostaviti na hladno preko noći. Sutradan prevrnuti na tacnu, skinuti foliju pa ukrasiti po želji.
Izvor: okalgija.rs