Filled Under:

Truffel rolat



Biskvit:
5 bjelanjaka
5 žumanjaka
100 gr šečera
100 gr brašna
1 žlica gustina
1 vanilija šećer
2 žlice kakaa
praška za pecivo na vrhu noža
    Krema:
    40 dkg čokolade za kuhanje
    4 dcl vrhnja za šlag
    150 gr maslaca
    Priprema:
    Izmješajte šećer i žumance, dodajte brašno i gustin te brašno pomiješano sa  praškom za pecivo. Na kraju umiješajte pjenasto umiješane bjelanjke, oprezno, drvenom žlicom. Biskvit  izlijte u tepsiju koju ste prekrili papirom za pečenje.
    Na laganoj vatri zagrijavajte vrhnje skoro do vrenje i u njemu pažljivo otopite čokoladu za kuhanje. U kremu stavite malo likera od naranče i naribajte malo korice od naranče. Kremu ohladite, dobro je izmiješajte hladnu i onda u nju umiješajte pjenasto umučeno maslo. Kremom namažite rolat izvana i iznutra. Ukrasite po želji i po vrhu pospite sa malo kakaa.
    Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/