Sastojci
- 8nakiselih jabuka
- 200 gšećera
- 80 gmlevenih oraha
- 1belance
- 1limun
- 1 kesicašlaga
- 1 lvode
- 2 kesicevanilin šećera
Priprema
- 1Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte. Stavit vodu da se kuva sa 50 g šećera, vanilin šećerom i sokom od limuna, pa kad provri spustite u nju jabuke i poklopite.
- 2Čim jabuke omekšaju izvadite ih, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore. Kad sirup prokuva, procedite ga i ostavite da se ohladi.
- 3Kuvane jabuke nafilujte snegom od belanaca u koji ste umešali mlevene orahe i vanilin šećer. Potom ih poređajte upleh i pecite 15 minuta na 180 stepeni.
- 4Pečene jabuke izvadite i prelijte proceđenim toplim sirupom.Pre posluživanja na tufahije stavite po kašiku šlaga
Izvor: coolinarika.com