Sastav:
- 1 1/2 l mlijeka
- 1 mlječna čokolada,
- 5 pudinga od čokolade,
- 250 grama šećera,
- 250 grama margarina,
- 150 grama mljevenog kakao plazma keksa,
- 300 grama petit keksa,
- 800 grama jagoda,
- 800 grama banana ili voća po želji
- 3 šlag kreme
Priprema:
Puding skuhajte u mlijeku i ostavite da se dobro ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, otopite čokoladu na pari.
U veću posudu vadite pomalo pudinga i margarina sve dok to ne utrošite te dobro izmiksajte. U tako dobijenu smjesu
dodajte mljeveni keks i čokoladu a kada ste to izmješali onda dodajte i izlomljeni petit keks i ponovo dobro izmješajte ali kašikom.
Pripremimo kalup u koji cemo praviti tortu i obložimo folijom. Stavimo jedan red ove kreme i dobro utisnemo u kalup pa preko stavimo red jagoda,
opet red kreme, pa red banana i tako redamo sve dok imamo fila i voća ali moramo paziti da nam zadnji sloj bude krema.
Zadnji sloj kreme treba da bude malo deblji da nam voće ne ispada.Preko stavimo foliju da se ne suši i ostavimo tortu u frižider nekoliko sati.
Kad se torta stisla u frižideru prevrnete je na jednu tacnu i premažite sa šlag kremom.
(http://www.lijecenjebiljem.com/)