200 g margarina
150 g šećera
250 g brašna
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
150 g nasjeckane čokolade
3 jaja
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
2 žlice mlijeka
Priprema:
Dobro izraditi omekšali margarin i šećer, dodati jaja pa jogurt, vanilin šećer te brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Sve dobro izmiješati mikserom pa kad je nastala kremasta smjesa, lagano kuhačom umiješati čokoladu.
Izliti u manji pleh (25 x 30 cm) namašten ili obložen papirom za pečenje.
Peči u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35 min na 180 st.C.
Na laganoj vatri za glazuru otopiti čokoladu i margarin sa mlijekom.
Gotov kolač poravnati lagano po vrhu većom žlicom i preliti čokoladnom glazurom.
(http://domaci-recepti.blogspot.com/)