Filled Under:

Ledena torta



Sastojci
Za biskvit:

  •  6jaja  
  • 180 gšećera  
  • 180 gPšeničnog oštrog brašna


Za kremu:

  •  250 gmaslaca  
  • 250 gšećera u prahu  
  • 6žumanaca  
  • 100 gčokolade 
  •  6bjelanjaka 
  •  6 žlicašećera u prahu


Za ukrašavanje:

  •  400 mlslatkog vrhnja


Priprema:
Smjesu za biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za torte, a od drugog dijela ispecite u tepsiji pravokutni oblik, kako biste mogli izrezati trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obujam oblika za tortu.

Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom.

Priprema kreme: maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte. Zatim postupno miješajući dodavajte žumanca i omekšanu čokoladu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu.

Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u hladnjak neka očvrsne.

Posluživanje
Gotovu tortu izvadite iz kalupa, stavite na tanjur i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem odozgo i sa strane te do posluživanja ostavite u hladnjaku.

Savjet
Istu tortu možete pripremiti i bez čokolade.

(http://www.coolinarika.com/)