Za biskvit:
- 6jaja
- 180 gšećera
- 180 gPšeničnog oštrog brašna
Za kremu:
- 250 gmaslaca
- 250 gšećera u prahu
- 6žumanaca
- 100 gčokolade
- 6bjelanjaka
- 6 žlicašećera u prahu
Za ukrašavanje:
- 400 mlslatkog vrhnja
Priprema:
Smjesu za biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za torte, a od drugog dijela ispecite u tepsiji pravokutni oblik, kako biste mogli izrezati trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obujam oblika za tortu.
Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom.
Priprema kreme: maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte. Zatim postupno miješajući dodavajte žumanca i omekšanu čokoladu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu.
Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u hladnjak neka očvrsne.
Posluživanje
Gotovu tortu izvadite iz kalupa, stavite na tanjur i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem odozgo i sa strane te do posluživanja ostavite u hladnjaku.
Savjet
Istu tortu možete pripremiti i bez čokolade.
(http://www.coolinarika.com/)