žele od bresaka
1 litar vode
10 kašika šećera
oko 1/2 kg bresaka
2 pudinga od vanilije
Sastojci za kremu:
3 dcl slatkog vrhnja
2 dcl kiselog vrhnja
4 kašike šećera
1 vrećica vanilin
šećera 1 vrećica želatine (po želji)još potrebno
petit keks po potrebi
Priprema:
Od litre vode odvojiti koliko je dovoljno da se umuti puding.
Ostatak staviti kuhati zajedno sa šećerom, kad provre dodati breskve isječene na sitne komadiće, kuhati par minuta, pa u to dodati puding.
Mješati dok se ne zgusne.
Priprema fila:
U tučeno slatko vrhnje dodati kiselo vrhnje pomješano sa šećerom.Po želji dodati želatinu, za moj ukus nije potrebno.
.U prikladan pleh slagati petit keks ( ja sam u pleh 20×30), izliti vruću kremu od bresaka, pa opet petit keks pa na ohlađeno staviti tučeno vrhnje.
Dobro, dobro ohladiti….
Posluživanje:
Ja sam uz breskve dodala i 2-3 kajsije, a može i s drugim voćem…
(http://domaci-recepti.blogspot.com/)