Filled Under:

Sarena torta



Sastojci za biskvit;

  • 3 jaja
  • 3 zlice secera
  • 1/2 vrecice vanilin secera
  • 3 zlice ostrog brasna
  • 2 zlice milerama
  • 2 zlice ulja
  • 1/2 zlicice praska za  pecivo
  • Jestive boje ( plava,crvena,narancasta,zuta,zelena,ljubicasta)


Fil;


  • 1/2l slatkog vrhnja
  • 700g vocnog jogurta-vanilija
  • 2 vrecice zelatine


Priprema;

Tijesto;

Odvojite bjeljanjke od zutanjaka i od bjeljanjaka secera i vanilin secera izradite cvrst snijeg, Dodajte zutanjke te jos kratko miksajte.
u izradjenu smjesu dodajte preostale sastojke i izmjesajte na najmanjoj brzini. Na kraju dodajte jestive boje ( Ja sam koristila one u prahu jer su intenzivnije) i sve jos lagano sjedinite da se boja ujednaci. Stavite peci  u pleh promjera 24 cm oblozen papirom za pecenje na 200 stupnjeva oko 20-ak min.
Izvadite iz pleha,pustite kratko da se prohladi te skinite papir za pecenje.

Na isti nacin pecite svih 6 kora...mozete ih slagati jednu na drugu da se hlade prije daljnje obrade,ali izmedju stavljajte papir za pecenje da se ne polijepe jedna na drugu.

Fil;

Prvo pripremite zelatinu prema uputama na vrecici.
Slatko vrhnje izradite cvrsto mikserom. Dodajte jogurt i otopljenu zelatinu te izradite miserom dok se sve dobro ne sjedini.

Na svaku koru stavljajte kremu dok ne dodjete do zadnje. Na kraju cijelu tortu oblozite ostatkom kreme i ukrasite po zelji.

Moj savjet; Ako ukrasavate bomboncicima confettino (kao ja) gledajte da ih ne stavljate isti dan (osim ako je mislite isti dan konzumirati) jer puste boju i tope se.

Torta je laganog okusa..slicna jogurt .taman onako umjereno slatka...klinci ce biti odusevljeni...

(http://receptiizmojekuhinje.blogspot.com/)